Lekker in de tuin bezig en toen was de groencontainer vol. Wat nu? Een tuinafval container huren. Wat zijn de kosten en waar moet je op letten bij het huren van zo’n container? Hierbij handige informatie over tuinafval containerverhuur.

Hoeveel kost het huren van een tuinafval container?

De kosten voor het huren van een tuinafval container kunnen variëren afhankelijk van de grootte van de container en de duur van de huurperiode. Er zijn containers van 3m3, 6m3, 10m3 en 10m3 dicht. Een gemiddelde huurperiode is 4 weken. Bij prijzen vergelijken is het goed om te controleren of er extra kosten zijn, zoals transportkosten of kosten voor het legen van de container. Bij Container Verlener zijn de prijzen inclusief btw, transport en afvoer. Er komen dus geen extra kosten bij.

Welke grootte container heb je nodig?

De grootte van de container die je nodig hebt, hangt af van de hoeveelheid tuinafval die je wilt afvoeren. Er zijn containers in maten variërend van 3 kubieke meter tot 10 kubieke meter en bij 10 kubieke meter kun je ervoor kiezen of je een dichte container wil. Als je niet zeker weet welke maat container je nodig hebt, neem dan contact op voor advies. Het is beter om een iets grotere container te huren dan een te kleine, zodat je niet halverwege de huurperiode de container moet laten legen en opnieuw moet huren.

Waar moet je op letten bij het huren van een tuinafval container?

Behalve prijs en grootte is het ook goed om te checken wat er allemaal wel en niet in de container mag. Voor Tuinafval container huren geldt dat daar snoeiafval, groenafval, takken en struiken (zonder kluit), onkruid, bladeren en gras in mag. Het is NIET toegestaan om asbest achtig materiaal, compost, geïmpregneerd hout, grond, mest, teerhoudende materialen, tuinhout en zand in te storten.

Heeft u nog ander vragen? Kijk bij onze veelgestelde vragen op onze homepage. Op deze pagina kunt u tevens een container bestellen indien u dat wenst.